videofilm

Såg just att jag med tjejjouren och lite till folk var med i en videofilm på piteå tidningens hemsida om begravningståget för de kvinnor som årligen mördas av en närstående man.

http://www.pitea-tidningen.se/artikel.aspx?artid=84903&cat=13&pageIndex=0&arkiv=False

:-)

Gissa vars?

Beroende

Jag tror tamefan jag är beroende av Musli.
 
Jag har mina veckor då jag är helt såld på något, förut har det varit mörk choklad, choklad med luftbubblor, en speciell havredryck, juice, plättar med hjortron och grädde (fortfarande lika gott), och en massa annat. Sen äter jag det så ofta jag bara kan och hips vips är jag dö-less på det.

Nu är det så att jag börjat älska veganyoughurt med musli och lite extra russin. Galet gott!

Så idag har jag ätit musli till frukost, lunch och nu ska jag äta det till middag.
(Bara för att jag inte är någon hajjare än på att laga mat, men det ska jag allt bli hurtig på snart! Kanske kan jag bli beroende av matlagning någongång? Hade varit perfekt!)


image28

Jag önskar..

att jag kan känna mig såhär lycklig så ofta som möjligt. Jag har ett väldigt brett leende just nu och det är på grund av mina älskade vänner!

Ni gör mig hel, ni är helt enkelt underbara på alla era olika sätt! :)

Hemma åter igen.

Trevligt med lite utbildning även fast resten var ibland roligt och ibland stundtals mindre roligt.
Roligt att resa och träffa nytt folk, men skönt att vara hemma ändå på något vis.

Sitter nu och käkar lite morötter (ytterst långtråkigt eftersom det tar så lång tid att tugga, haha ;P) för att mina kokta nudlar blev lite översaltade. Inte speciellt gott. Vilket innebär för min del att jag lärt mig att jag inte kan göra många saker samtidigt! :)

Skoldagen har faktiskt varit riktig rolig! En turism redovisning om Övik (?!) gick bra och att hänga med Jenny och Kamilla hela dagen är inte dåligt! ;)

Och nu till en annan grej, så har jag lovat Jenny att byta väska till en mindre. Fick höra en kommentar av en killkompis idag när vi satt på Stinas och käka en för övrigt god macka;
"-Är det där en handväska eller? Ser ut som en sånndär bag.. Eller är det en resväska?"
Så nu kan jag skutta omkring med en betydligt lättare väska. Mindre axelvärk är ju alltid ett plus men vars tusan ska jag rymma mina "så otroligt viktiga" saker jag har med mig? ;)

Insåg just att jag skrivit ordet "roligt" minst fyra gånger i den här texten. Säkert pga. salt nudlarna. Dem ska ja använda som en bra anledning nästa gång någonting händer.

Oväntat.

En av studentmöss återförsäljarna skickade just ett sms och frågade om jag skulle komma på hans fest.

haha, seriöst..

Idag.

Fasen vilken dryg dag.
Har haft en ur personalen som stått bredvid mig i kassan hela tiden och jag tror jag håller på att tappa förståndet. Det är så himlarns mycket att tänka på. Jag fick skäll för att jag inte la mynten i kundens hand på rätt sätt, för att jag inte satt en galge bredvid en likadan galge och en massa annat smågrejs som min hjärna lyckas förtränga när man ska tänka på allt annat också. Så nu har jag ont i käken också pga. att jag lett och försökt skratta bort mitt förvirrande så fort ngn ur personalen påpekat att jag gjort något på fel sätt.
Galenskap!

Nu är jag deppig och lyssnar på skön musik. Då vet ni!

Ryggont

Jag har riktigt ryggont idag. Och det beror inte på att jag halkat på den riktigt halkiga isen, inte heller på att jag ramlat från något långt upp. Nejdå, det beror på min väska. Jag packar den alltid full med en massa tjejtidningar och annat som "kan vara bra att ha med sig". Vilket jag fått för mig är en massa onödigt smink som jag inte ens använder, pennor i högar (nästan iaf) och pannband, kalender, hörlurar skydd (hur man nu kallar det?) och en massa annat. När vi satt inpackade som sillar i en bil senast idag så fick jag höra en kommentar om min feta väska.

"-Jennifer har alltid med sig en resväska som handväska."

Inte riktigt sant eftersom sååå stor är den ju inte, men en hel del saker har jag då med mig. Så var nära mig ifall det blir något akut behov av vad-som-helst typ :)

image27

Den är en större size i irl!

Något jobbigt

När man äntligen fått av sig sina vinterskor och plockat ut allt från fickorna och sitter på sängkanten, att sedan gå tillbaka ändå till hallen med jackan är en riktig pärs. Så nu sitter jag här med jacka, halsduk och en vante på mig. Suck!
 (Höjden av lathet.)

Kamilla

Ibland gör du mig så himlarns glad, med dig kan jag vara svamligaste på skolan och he känns underbart, speciellt nu i det deppiga mörkret och de långa engelska lektionerna, Tack!


image26

Lugg eller inte lugg

.. de är frågan :)


image25

(gammal bild på mig och emelie)


Min brorson

image23

Detta är då min brorson som är ett av de skäl som vi har för att åka till Sthlm så ofta. :)
När jag och mammsen skulle vara barnvakt åt lilla Filip så bestämde jag mig för att vara rar och vara lite social med han så jag sprang efter han några varv som alla de andra gör för att göra han glad, hips vips så får jag för mig att säga "bu!" åt han när han tittar bak på mig. Inte speciellt lyckat eftersom en sekund senare så brister han ut i gråt och när jag försöker muntra upp han så gråter han bara ännu värre. Vilken lyckad faster man är.


Längesedan

Idag så började dagen med en tidig morgon, steg upp 5.30. Men det  var så mysigt att åka buss i morse så det gjorde ingenting.  Allldeles mörkt och hade en tjock jacka att bre om mig med. Myspys! :) Sedan så hade vi turismlektion, gick ju inte så bra eftersom vi alla fick en fet utskällning eftersom det är som "2 lag" i våran klass, och de här lagen kommer inte överens särskilt väl så då blir det gnäll från båda sidorna på varandra. Det är faktiskt riktigt synd att vi har så pass dålig sammanhållning, men vi har verkligen försökt samsas och nu förstår jag inte riktigt vad som hänt. Sedan nästa lektion vi hade snabbt innan jag och Jenny var tvugna att pysa, så blev det bara ännu mer tjaffs. Så grymt onödigt! 

Iallafall så efter det for vi till universitetet och kollade in någon information där. Vi visste inte något om vad som skulle hända där idag före vi for, så det blev lite svårt att hitta, och spring fram och tebax. Dumle godisarna var ju alltid goa dock ;) Så nu har jag ätit mig mätt på godis, känns inte särskilt nyttigt alls. :) men gott var det!

Efter vi virrat omkring ett tag så bestämde vi oss att de var nog, så då skulle jag ta bussen  till Piteå från universitetet, och det gick ju inte så bra det heller. Stod där i 10 minuter efter bussen egentligen skulle kommit, men den kom aldrig. Så då visade det sig att jag stog på fel sida, duktigt gjort ;P Då tog jag närmsta buss som kom, och åkte in till busstationen före och satt där och häckade ett tag. Sen så träffade jag en person jag och emelie var med i somras, lite humoristiskt var det allt. ;P


Tomtar på stan

Dessa dansande tomtar var dock en av de saker jag hann se av resan. :-)


image17

När som helst

kan olyckan inträffa. Visst tänker man att det inte kommer hända en själv, för varför skulle det just hända sig själv när det finns så många andra som kan drabbas?

På väg till Kallax flygplats i Luleå så körde vi på en älg. Det var det läskigaste jag varit med om, vi klarade oss men vilken chock man fick. Bilen ser dock inte likadan ut, men den är samtidigt inte totalkvaddad som tur är. Det första man han tänka var "Vad var det vi körde på? Människa, djur, vad?". Helt sjukt hur många skräckinjagade tankar som man hinner få bara under någon sekund.
Det var alldeles mörkt, så det var nog också en bidragande orsak till att man blev så pass rädd.
Jag som älskar djur blev ju riktigt förskräckt när mamma berättade att det nog var en älg.
Men den klarade sig också mirakulöst nog. Detta fick vi reda på några dagar efteråt, av jägaren som polisen anlitat ifall älgen varit skadad. Det är svårt att tro att älgen klarade sig så bra om man tittar på skadorna på bilen, men som tur är så gjorde den det.

Jag skulle vilja säga att jag känner mig mer positiv och lycklig över att jag lever, men efter att jag nu legat i en hel vecka i Stockholm i migrän och nu fått magsjuka så känns det lite jävligt. Jag som ville ut och ta vara på all den tid det känns som man fått., men jag ska nog försöka pressa in det emellanåt också! ;-)


image16
(Inte samma älg :)

RSS 2.0