Varför?



HAHA. När jag såg den här bilden för första gången, så kunde jag inte låta bli att skratta. Det där gör jag seriöst varenda gång. En av alla de underliga sakerna man kan ha för sig.


Agassi


Framtiden

Nu är det bestämt. Jag ska efter hösten inte gå kvar på Socionomprogrammet och inte heller längre bo kvar i Umeå. Jag har tvekat fram och tillbaka, men vet att då magkänslan inte känns rätt, så kan jag inte stanna kvar endast för att det skulle vara en trygghet att vara kvar i det man nu efter ett år lärt känna.Jag har bestämt mig för att läsa klart det här året och sedan kunna tillgodoräkna mig kurserna, istället för att hoppa av tidigare. Kan ju kanske inte vara så komplett tokigt att ha läst klart kurserna före, det intalar jag mig då iallafall. Jag vill också inte betala för en utbildning som inte känns totalt rätt för mig, men vem vet, jag kanske är tillbaka i framtiden.

Jag har lärt känna så fina människor, och några har jag kommit närmre (som vän givetvis) än andra, t.ex. Lisa. Hon har jag umgåtts mest med sedan jag började på socionomprogrammet, och jag vet att hon kommer att bli en supersocionom, det är jag helt övertygad om. Utan hennes fina sällskap hade föreläsningarna och många dagar och kvällar varit så otroligt mycket tråkigare och jag hade fortfarande varit så lost in space. Hon är en så rolig och mysig tjej, och jag tycker vi fått så fin kontakt, vilket jag hoppas att hon också känner.

Med Lisa har jag också träffat det härliga gänget i Nationen. Som sagt, vilket gäng! Har följt med på sittningar och andra roliga aktiviteter, och jag som inte ens lyckats betala in medlemsavgiften än (men det kommer!), haha, fy mig. Många skratt har det varit (och mycket shake:ande på dansgolvet!)! I nationen finns en frän tjej vid namn Karin, vilket jag paxat i sommar, då vi hade tänkt fara på äventyr, men mer om detta senare! Sedan har jag träffat Jocke från nationen, även genom VSF, vilket har varit trevligt! Elin har jag gått långa härliga promenader med, vilket är superfint då hon också har en väldigt pigg hund och är en så rar tjej. Andra fina personer i nationen, så som t.ex. Hanna-Marie, Jonny, Andreas, Björn, Stefan och Robin har jag också fått turen att träffa.


En annan i klassen jag lärt känna är Lisa H. Så härlig och rar tjej! Säger vad hon tycker med humor och för att vara ung (90a) så har hon varit med om så mycket, och kommer alltid med en ny intressant vinkel. En omtänksam tjej som också kommer bli perfekt som socionom.


Olivia är en tjej jag lärt känna då jag "tog över" hennes lägenhet. Vi har hunnit pyssla med mycket för att inte ha känt varandra så länge. Alltifrån våffelkväll till fikapauser och upptäckaräventyr.


Andra härliga filurer jag umgåtts med är bland annat Emma, Felicia, Jeanette, Sandra, Robert, Jenny och fler fina.


Det här året har gått så snabbt fram, även fast det ibland känts som om det varit en evighet (när man sitter där med böckerna före en tenta). Kommer iallafall alltid titta tillbaka på den här tiden med ett leende!

Härnäst ser jag fram emot sommaren, efter äventyr med Karin så ska jag på arbetsintervju i Upplands Väsby, för att sedan förhoppningsvis kunna jobba lite innan jag börjar en kurs.
Framtiden är ganska oviss, men så spännande!

Men först en jobbig tenta..


Ett litet klipp

Meet the sloths from Amphibian Avenger on Vimeo


Min älskade familj


Mamma

Bror & Syster

Pappa


Lördag

Har just kommit hem från en långprommis med Agassi.
Åh, vilket härligt väder det är, äntligen får vi lite "sommar(ryss)värme."
Agassi hann ta årets första dopp och jag var nöjd av att se på, det var lite kallt för att jag spontant skulle hoppa i jag med.


Vi hann till och med med lite småjoggning här och var (!), tro det eller ej.
Men det var mest på grund av att vi först träffa en lite bitsk jycke (som var rätt respektingivande!) som verkade vilja äta Agassi som mellanmål och då försökte vi mest komma därifrån, och andra (samt tredje och fjärde) gången berodde det på myrinvasion/kollektiv. De där myrorna alltså, de får mig att vilja bränna lite extra kalorier, haha!


Nu äre dags för lunch, sen hade jag tänkt slå en pling till Sandra för att ha en telefondate, yey!


Det har varit så härligt att kunna vara ledig några dagar, även fast det var tänkt att jag skulle sitta med ansiktet i böckerna för att plugga. Det har dock inte blivit något av den sorten, då jag mest umgåtts med vänner och gjort annat trevligt. Men jag gissar att det kommer bli pluggpanik de sista dagarna före tentan..


Trevlig helg hörrni!


Här är bara lite bilder från idag och de senaste dagarna..





Läst en bok som jag så snällt fått av Vanja.


En bild för att visa mamma att jag sitter i solen, hon har tidigare klagat över att jag så ofta varit mycket inomhus när solen tittat fram (minns du det Emelie? Vi var ju inte riktigt några soldyrkare precis). Ursäkta den underliga minen, det är lite svårt att se något när man ska ta kort, haha!


Random





Som den myrhatare man är

Fy tusan. När jag skulle dammsuga upp åtminstone någon del av allt grus som följer in bland annat under Agassis tassar, så dök det upp en myra. Alltså inte dök upp bokstavligt då, eftersom den gick ju där, men ändå. Där var den.

Fyyy, som den myrfruktare/hatare jag är, blev jag ju något "rädd", även fast jag tror att jag innerst inne blev åtminstone lite glad för att det måste på något sätt innebära att sommaren är nära. Äntligen.


Ihelgen har jag haft finbesök av min moder, det har varit härligt. Att kunna babbla om allt och inget, utan att vara nervös att man tråkar ut en annan person, är en sådan grej man kan utnyttja under dessa besök. ;) För ibland vet jag inte riktigt om mamma ens hajjar vad jag babblar lös om (inte ens jag heller ibland), men det gör lixom inte så mycket, haha. Vi har iallafall fördrivit helgen med att vara ute i solen med en busig jycke, även kallad Agassi, och varit på stan och ätit gott. På stan shoppade vi inte nå särskilt, jag har helt plötsligt gått och blivit ekonomisk, eller då var det inte så mycket som lockade. Hoppas på det förstnämnda, men gissar mer på det sistnämnda, tyvärr, haha. Osså är jag ju förstås rätt pank, så det spelar väl in det också.


Åt en gaaalet stor pizza på Mariehem Centrum idag, så jag är mätt som aldrig förr. Kan inte ens känna suget efter en bulla eller frukt, vilket är rätt underligt för att vara jag, som tänker på mat typ jämt. Jag är helt enkelt rätt matglad. Men nu går det inte alls. Nä fy.


Agassi sover och verkar trött som aldrig förr, och jag ska lägga mig i sängen framför något dåligt program på TV med världens matkoma. Så det är väl där vi befinner oss på ett ungefär just nu.


Hoppas ni haft en superfin helg!

Beslutsångest

Jag har sådan grym beslutsångest så det inte är klokt. Hatar sånt, brukar aldrig komma fram till något vettigt svar, och magkänslan gör sig inte heller sig hörd. Typiskt, när man väl behöver den. Det mest typiska är väl att det oftast handlar om pengar. De där förbaskade pengarna som inte finns. Nåja, får vänta och se (mer om detta senare).

Idag är det lite affischering och sedan ett seminiarium som gäller.
Det finns ju lagar för det allra mesta. Om ni vill hitta någon eller någon händelse att haffa, så kan jag försöka leta upp en passande lag. ;) Det tokiga är nästan att mycket är lite utav en tolkningsfråga i lagboken.


Nu dagdrömmer jag mig bara bort till sommaren..

-


-


Lite annat

Förresten, passade på medans jag var sjuk att förändra lite här hemma. Ommöblering och rensning stod på schemat, men passade också på att ta bort näspiercingen och färga håret. Haha! Det var ett spännande moment i sig. Jag trivs bäst i brunt hår och inför balen så skrek mitt nötta hår efter ännu en förändring, så det fick duga.

Såhär blev det iallafall.




Nä nu ska jag ut med Agassi och sedan frossa lite i kladdkaka ;) De gäller att passa på när man väl orkat baka!


Kommer aldrig komma ihåg den där vulkanens namn..


Pics




Bäst att hålla sig inomhus.

Jag ligger fortfarande i astma, och att vara utomhus några längre perioder är helt uteslutet, då jag kippar efter andan efter några meter. En konstant tryckande migrän är kvar och att äta är inte någon höjdare. Det är ungefär där jag är just nu. Tur att jag har en gullat jycke som håller mig sällskap, nu är han dock väldigt blöt och lukten av blöt hund är väl inte sådär jättemysigt, men han kompenserar för det genom att vara så rar, tur det.

Nä, nu ska här inte vara så pessimistiskt, jag har införskaffat mig några vitamintjosan som förhoppningsvis kanske kan hjälpa på rätt väg. Har lite svårt att ta mig till apoteket, även fast det är så nära, så det fick duga så länge. Annars så söker jag febrilt efter en balklänning. Har just köpt lite dyra internetdagar så jag har något att underhålla mig med så länge jag är krasslig och sjuk. Igår var det då valborgmässoafton, jag hoppas ni hade en fin kväll. Jag tror aldrig jag varit så rädd som igår, en raket kom rakt mot våran lägenhet, och först såg man bara ett galet ljust sken, och någon millisekund senare hörde man värsta smällen, och detta hände två gånger, varav en gång då vi sov. Då vaknade vi av ett extremt starkt sken och sen lät det något tokigt högljutt. Agassi blev riktigt rädd, men trots att han är rädd för smällar sen tidigare, så tror jag nästan att jag blev räddare, haha!
Men på något sätt så somnade vi om ändå till slut.

Vars for våren hörreni? Det var väl ändå den man skulle sjunga in nu under valborg, men den lyser (inte, ser bara en massa tråkiga moln) med sin frånvaro..

Hade tänkt försöka pallra mig ut idag till 1:a maj tåget i stan, men insåg snabbt att det inte kommer bli något pallrande här inte. Så då lyxade jag till mig med att köpa en svindyr veganost istället, när jag ändå var ute med Agassi, haha.

Nämen, haha. Nu ser jag ju ändå att det blev rätt negativt det här inlägget, men jag är faktiskt inte så negativ. Att vara inomhus när det regnar är ju trots allt rätt mysigt. Haha, osså kom jag inte på något annat bra. Ehm, kvalitetstid med Agassi (som ändå mest undviker mig för att jag är jobbig)? Nä, nu ska jag fortsätta mitt sökande efter någon klänning. Hoppas ni får en jättefin dag hörreni, tänkte skriva kram, men kom på att ni nog inte ens vill ha en cyberkram då jag bara ändå säkert skulle lyckas hosta till, så vi undviker det så länge! ;)


RSS 2.0