Hej där!

Hörrni, jag vet att det har varit sämst uppdatering på sistone, vilket till störst del beror på flytten.
Flyttade i helgen till Tvistevägen, och nu trivs jag som fisken i havet (eller säger man vattnet kanske? Havet låter då mer respektabelt ;).
Dock! Så har jag inget internet, och efter en seg och lång kötid i telefon när jag skulle införskaffa detta, så gjorde detta till att jag sen dess försökt undvika det faktum att internet kanske är rätt passande att ha som student.

Så nu sitter jag på bibblan och försöker betala lite räkningar och se allmänt duktig ut, vilket går sådär. :] Men låtsas kan man ju, har jag hört.. säker källa (läs:wikipedia).

Idag har vi haft en 4timmars seg föreläsning om etik, inte sådär extremt uppmuntrande men vad gör man inte för att bli något sånär socionom?

Jag har hört att detta blir en spännande dag, bland annat ska en sängmadrass införskaffas så jag slipper ligga close med golvet.

Nu, back to business (räkningarna).

Hoppas ni har det och får det så superbra till nästa gång vi hörs!

Yey!

Monstertentan är äääntligen över, förhoppningsvis för gott!
Man kan som inte vara annat än glad då.
Ville bara tillägga det efter 6timmars seg tenta.

Nu slänger jag in böckerna och alla papper i några påsar, och resten av lägenheten likaså.

Flyttning på g!

Ikväll

Spenderar denna fina (?) lördagskväll med en massa att plugga samt lite russin och te.

Haha, -fattig student på G-. Eller snarare egentligen på A, för det går inte så himlarns bra det här, alla teorier och begrepp vill lixom inte riktigt fastna inför tentan. Nä, fy.
Jag längtar nästan tebax till de där (o)jobbiga matteläxorna man hade förr istället.

Hittade förresten ett papper hos pappa som jag skrivit när jag var miniliten, där det stod att mina favoritämnen var att rita (öh?) och matte, haha, tillåt mig att skratta.
Jag sög i matte (och bild för den delen, kan inte ens rita raka streckgubbar, om ens det, när jag ska rita en hund så blir det en stackars jaa.. iller med extremt förstorade tassar? Det blir då inte bra iallafall, och det kan nog förklara varför mitt lag aldrig vinner i "rita och gissa"-spelet) och jag har hatat det sen jag vet inte hur länge, men tydligen hade jag ett matte-moment i yngre dagar. Fint. Nu tebax till "Funktionshinder och intersektionalitet".. Peppande.

Att vara tacksam

Jag satt och åt plättar och plötsligt uppkom en känsla av tacksamhet. Plättar har förresten inget att göra med det här inlägget, vad jag vet iallafall.

 

Jag behöver inte vakna upp från en mardröm och inse att mardrömmen inte bara förekommer under natten, utan även fortsätter under dagarna då högljudda bomber landar utanför lekplatserna där barn tidigare så glatt och högljutt lekte.

 

Det finns så många alternativ att välja bland i livet så man ibland kan bli extremt förvirrad, men det man inte alltid inser är att man borde vara så galet tacksam just för detta eftersom vissa människor i samma värld som våran inte får några alternativ alls.

 

Det är ont om jobb bland annat på grund av finanskrisen som varit, och många är vi kanske besvikna på att inte ha något jobb, speciellt eftersom vi tog studenten i hopp om att vi just har utbildat oss och kommer hitta ett passande arbete. Då bör man möjligen också tänka på de människor som varit tvugna att jobba sen de var väldigt små, i smutsiga fabriker under större delen av dygnet och ändå inte har råd med hyra, mat och att leva. De som endast går upp tidigt på morgonen för att gå till arbetet och slutar sent på natten för att sedan få någon sömn för att ha orken att stiga upp och ta sig till jobbet igen.

 

Vi har slitit oss i vårat hår, vi har klagat och gnällt (refererar till mig själv här) åt den där förbaskade matteläxan som aldrig verkade ta slut. Ekvationer hit och diagram dit. Kanske man istället borde ha skakat om sig själv och lagt en tanke på de som har skola från morgon till kväll och ingen tid till fritid. Eller varför inte på de som inte har möjligheten att få gå i skola överhuvudtaget?

 

Att ha tak över huvudet, värme inomhus, att ha pengar och råd att kunna lyxa till det med chips när man än känner sig manad och möjlighet att köpa hem god eller kanske inte sådär jättegod mat på närmaste affären, att kunna gå i skola eller jobba, att ha sina ben och armar kvar, att vara någorlunda fysiskt frisk den mesta av tiden, att dricka rent vatten samt rinnande vatten i kranen, att ha en mobiltelefon slängandes i jackfickan och leva i ett demokratiskt land där man har alla de rättigheter vi nu kan tänka oss ha, är något jag själv åtminstone kan ta förgivet ibland. Vilket jag inser att jag inte borde.


Egypten

b


Hade typ hur många kort som helst till, men de där fick duga så länge. ;]

Förövrigt

Underbart att jag inte lärde mig av förra misstaget med att plugga det jag inte ska plugga när jag väl pluggar. (Säg det snabbt några gånger om ni orkar, haha!)

Tydligen så har jag nu inte gjort bort att läsa något, utan lagt till ytterligare sidor att läsa, eller rättare sagt, kapitel.

Great säger jag då.

Mitt försenade nyårslöfte får bli att förutom fråga om det är i rätt valuta priset står i (internt skämt sen nyårsafton, haha) att jag ska skriva upp allt jag aldrig lyckas komma ihåg.

.. och inhandla post it -lappar.

;)

Hörreni

Jag tänkte bara också skriva att jag inte har några pengar på mobilen för tillfället, därför inte kunnat svara, plus att det var svindyrt i Egypten att höra av sig. (=mina pengar tog slut rätt snabbt)

Iallafall så tänkte jag slå ett slag i saken och ta tag i mitt minne som är icke existerande största delen av dygnet, så när jag väl kan igen, så svarar jag så snabbt som det bara går, eller rättare sagt, så snabbt som jag bara kan skriva.

Det jag ville komma fram till var iallafall att jag inte har glömt bort varken er (såklart!) eller att svara! :)

Tebax efter juletider

Hallå där hörrni!
Hoppas ni haft det helt underbart nu under juletider och nyår, och vad ni nu än kan tänkas ha hittat på. :)

Uppdateringar kommer nog snart, far tebax till Umeå imorgon igen.
Tentan börjar närma sig, och böckerna har legat orörda alldeles för länge nu.

Lite av det som hunnits med nu under julledigheten:


- Umgåtts med familj, nära och kära
- Varit i Egypten med Sandra (mer detaljer kommer nog senare)
- Börjat packa ihop inför flytten till Tviste
- Kollat på studielitteraturen, däremot varit sämre på att läsa den
- Hoppat i snön med Agge (han stod nog för hoppandet och jag tittade mest på, haha)
- Tagit nya tag inför skolan (de var inte sådär stora tag precis och trots alla lediga dagar så känner jag inte riktigt peppet, skyller på otränade armar;)
- Checkat in pappas nya lägenhet
- Ätit och smackat på alldeles för myche god mat
- Känt mig någorlunda lost utan internet
- Blivit smart och inhandlat varmare ytterkläder (inklusive täckbyxor, yey!)

Ungefär något sådant, typ.

Som alltid önskar man att det funnits mer tid och att tiden kanske inte behövt gå så snabbt alla dagar, men de jag inte hunnit med hinner man nog förhoppningsvis snart istället.

Snart är internet igen på sin plats och utsikten över en "student-parkering" tillbaka.

Nu ska jag bara förneka det faktum att böckerna ligger där inom räckvidd för att kunna plugga, ett tag till.

Hoppas ni haft det finemang, gott nytt år på er alla!

RSS 2.0