Väsby

När jag väl hittar tebax till bloggen så blir det några inlägg som ni kanske ser, tills nästa lucka. Det här med kontinuerlig uppdatering verkar inte riktigt vara min grej, haha. :)
-
Utbildningen är väldigt spännande med en massa att hinna med.
På skolan har vi den här veckan pysslat med bland annat anatomi (viktigt men inte ösigt må jag säga), lackning, handmassage, ögonfransförlängning, handduksteknik, nagelkonst, studiebesök och en hel del till. Väldigt roligt!
Vi är bara två stycken just nu (vi blir snart fler) vilket är rätt skönt ändå, då vi får hjälp direkt när vi behöver det. Vi var och skulle inhandla lite viktiga stuff som man ska använda sig utav för att öva vissa behandlingar hemma, och det var inte billigt någonstans, jisses. Det känns dock rätt kul att kunna ha hemma de material man ändå behöver efter utbildningen är slut.

Bjuder på en halvsuddig bild så länge;

Gosiga Filip!

Jag är ingen tråkmåns för att jag inte dricker och jag äter lakrits ibland.

Vill visa er en text som jag tycker var himlarns bra och rätt tänkvärd skriven av Pierre Andersson;

"Nykterheten gör dig inte trist

En av fördelarna med att nå en något mognare ålder - jag fyllde 40 i vintras - är att man slutar be om ursäkt. Att man inte bryr sig så mycket om att passa in. Att vissa saker framstår så mycket klarare än tidigare. Du vet hur det är. Kompisgänget eller idrottslaget eller arbetskamraterna ska gå ut och du ska med. Du är den enda som inte dricker och du tänker att nu måste jag se till att inte vara den där tråkiga nykteristen som alla tror att jag är.

Skit i det. Jag vet inte om du är tråkig eller inte, men om du är det så beror det i alla fall inte på att du är nykter. Tvärftom är det påfallande ofta så att folk blir outhärdligt tråkiga av att dricka.
Vi som inte dricker tenderar att lägga på oss själva en massa regler och förmaningar. Vi är livrädda att moralisera. Som om det är vårt icke-drickande som är problemet.

Jag har träffat Doreen Månsson vid ett par tillfällen. Programledaren, du vet. Hon har en alldeles självklar och öppen inställing till sin egen nykterhet."Det smakar fönsterputs", brukar hon säga. Det skulle aldrig falla henne in att be om ursäkt. Uppfriskande. Jag dricker inte alkohol. Mest för att jag inte gillar vad den gör med människor. Och för att det smakar fönsterputs. Svårare än så är det inte, och tänk, det gör mig inte ett dugg tråkigare."


-
Som nykterist kan man känna igen sig i mycket av det han skriver. Förutom det där med att vara 40år, det dröjer nog ett tag till. Man ber om ursäkt för att inte klassas in i en stereotyp av den tråkiga nykteristen på festen. Sedan för att inte någon ska tro att man är en tråkig filur, försöker man att göra det till en så liten grej att ingen någonsin skulle kunna tro att man var där och moraliserade, till och med att man går så långt till att be om ursäkt eller gömmer det under någon slags godkänd orsak för varför man valt att inte dricka.

Man vill ha samma chans till att kunna prata och ha roligt som de andra. Nu är det slut med detta. Jag dricker inte för att jag varken tycker om det eller vad det gör med mig och en del andra, om det smakar som fönsterputs vet jag dock inte säkert. ;)

Jag tycker inte sämre om någon som dricker, därför hoppas jag att ni inte tycker sämre om mig som avstår från att dricka. Det är ju bara rättvist.

Jag gillar lakrits men en del gör inte det. Mycket mer än så är det faktiskt inte.

Kärlek

Kärlek är som schack - ett feldrag och du är matt.

- Okänd.

Allt.

Det har hänt mycket på senaste, eller, både mycket och lite på samma gång, hur det nu gick till.

Imorgon är jag på väg tebax till Stockholm igen, både nervös och förväntansfull samtidigt.

Det är mycket att tänka på nu, och trots att jag är en tänkare i sina rätta ordalag, så känns allt som en enda röra.

Det är när det är som klurigast vissa stunder infinner sig, då man bara kan känna sig tacksam. Det är då klumpen i magen försvinner för en kort stund och man kan inte annat än att vara glad åt hur tur man har. Förutom självklara saker som full tillgång till kranvatten och att man inte behöver bo på gatan, så för det faktum att det finns vissa helt underbara människor runt omkring en.
-

Angående valet igår, fy vilken besvikelse. Allra mest för att ett så främlingsfientligtparti som SD, kom in i riksdagen.

Sen också självklart för att alliansen fått fler mandat. Jag önskar att politiken handlade mer om solidaritet, miljön och jämställdhet än pengar!

Gdansk, Polen

Efter Krakow åkte vi vidare till Gdansk.


Vi bodde på ett väldigt intressant familjeägt hostel utanför centrum, där ingen förstod varken vad vi menade eller sa. Men de var trevliga ändå! Det krävdes bara en hel del kroppspråk. :)Vi passade på att ta sista shoppingturen innan Sverige.

Vi hade lite tur som fick bo själva i ett rum sådär i slutet på resan.

De använde sig utav google translate och hade lite finurliga skyltar upphängda lite överallt på vandrarhemmet.Om man betalade lite extra så fick man en chaufför som var trevlig.

Vi passade på att köpa på oss lite onyttigheter och satte oss och tog det lugna puckar. :)

Sista dagen åkte vi till Gdansk hamn, för att ta en färja till Nynäshamn. Vi passade på att äta gott och njuta av vårat sista resdag/natt. :)

Sista kortet innan vi klev av vid Nynäshamn. Suddiga kort är visst min grej.

Tack för detta äventyr Karin!
Krakow, Polen


Sista stoppet under tågluffarresan blev Polen. Vi började med Krakow.
Vilade benen på ett café efter våran efterlängtade shoppingtur.

På kvällen bestämde vi oss för att gå ut med hostelfolket, och det blev ett tramparty, väldigt skumt och spännande på samma gång. Vi "barhoppade" och åkte spårvagn emellan pubbarna (trots att jag var den enda som var helt nykter så ser jag mest sliten ut, jag är långt ifrån fotogenisk minst sagt). Det ska nog också tilläggas att det var extremt varmt ute även under natten.
Grabbarna från Australien som bodde i samma rum som oss.


En trevlig spanjor vid namn Diego

Inne i spårvagnen

Ena australiensaren var musiker så han agerade trubadur emellanåt


En läcker klubb som var sponsrad av Finlandia och det syntes.

Den där renen blev något känd,och ville följa med oss tebax till vandrarhemmet.
Renen bodde dock i min väska större delen av kvällen.


Vi försökte oss på lite limbo med varierande resultat ;D

De ser ut som om jag kramar tillbaka, men saken var den att han kramades så galet hårt att man fick typ hålla emot för att inte strypas, haha. Det var smärtsamt må jag säga! ;P

Väldig finurlig kväll må jag säga. :)

Dagen efter var det dags för seriösare saker, nämligen Auschwitz och Birkenau.
Som Karin sa, så är det ett ställe man bör besöka innan man dör, och det finns inga ord som går att beskriva känslan av att gå på samma gator som hundratals människor massmördats på. Jag har många bilder från ställena, men det är svårt att bara visa bilder från de båda platserna, så jag har valt ut några. Man fick dock inte ta kort inomhus där det fanns alltifrån hår till väskor från de människor som mördats.
Att gå vidare

Att gå vidare är enkelt. Det är vad man lämnar bakom sig som är så svårt.

- Okänd


RSS 2.0