JAG HAR INTERNET!

Äntligen har jag ruskat om mig själv och fixat internet! (Har just nu bara så det räcker till ett dygns surf men ändå!) Det här med internet känns så toppmodernt igen, här på tviste, haha.


Nu har mamma önskat låt på Spotify och vi har den på högsta nivå, närmare bestämt "Jersey boys - Sherry"; (extra högt för att ge igen på grannen som hade basen på högsta hugget lite irriterande länge igårnatt)Sedan vankas det promenad i snöstormen och tacos (det däremot inomhus).

Hoppas ni haft en fin helg!

Galenskap


Det händer rätt mycket nu, men här har ni ett klokt citat åtminstone, tills vidare. :)"Galenskap behöver inte innebära enbart ett sammanbrott. Det kan också vara ett genombrott."

Roland Laing


Mobilbilder

Här har det varit tyst med bilder på sistone, såhär kommer några av de senaste mobilbilderna; (jag skippade en himla massa matbilder och några aggebilder som jag har så många utav)


Lämnade Nydalahöjd (på bilden) för Tvistevägen.


Med flytten fick jag lite mer skåp så man kan storhandla (och förvara maten) big time (de gånger man har råd) på affären, yey!


lets dance paus (för mamma) i flyttandet


He blev en hel del


Agge var då inte till någon bra hjälp.


Såhär ser det ut just nu på ett ungefär


Ser man nå här?
Snyggt att Agge strävar efter att vara med på typ alla bilder
Några promenader med Elin och Vilda har det blivit (Vilda diggar Agges svans förövrigt)


Osså någon med Lisa, Jonny och Totti.


Osså lite obligatoriska Aggebilder, haha.
Nuförtiden ekar det dock rätt tomt i mitt kylskåp..


Flera gånger har de hänt nu att jag kommer hem från skolan och min cykel är uppe och flyger (cyklar) där uppe för sig själv, även fast jag envisas med att den ska stå bland de andra cyklarna. Varförr den verkar ha ett eget liv har jag dock ingen aning.

Annars har bland annat detta hänt på sistone:
Fått för stor säng av IKEA (så fick sova på golvet någon vecka innan jag fick den nya madrassen), promenerat med Emma & Felicia och deras shetland sheepdogs (Agge ser tokigt missplacerad ut i jämförelse), umgåtts med fina vänner, suttit och nördat på med hemtentan, spelat in professionella samtalen klart, hetsat lös på en tjorvig mobil (säljer den snart på blocket om den inte tar ett chillpill snart), varit ute och shake'at, blivit smått beroende av falafelbaugetten i tornet, blickat upp mot solen som bestämt sig för att kika förbi då o då, varit lite utav en boknörd (dock inte kurslitteraturen tyvärr), försökt lära Agassi lite hyffs (det tar sig.. hoppas jag), längtat efter sommartider och vänner, träffat nytt folk, druckit alldeles för myche te och myche mer.

Mer bildbevis kommer framöver. :)

Citat


"Att känna utan att förstå är blindhet, att förstå utan att känna är tomhet."


Nelson


Hemtenta

Sitter med Lisa i UB, vi hade tänkt sitta och skriva på hemtentan som ska vara inlämnad på några dagar.
HAHA, säger jag bara. Det jag har hunnit är att skriva ett personligt brev för att söka jobb, äta en macka, äta lite kladdkaka, pratat med Lisa, stirrat på folk och nött lite fejjan.

Epic fail skulle man kunna säga.

Nåja, någon rad har det iallafall dykt upp på det annars helvita word-dokumentet.
Någon rad, ja. Då var det bara några till, rättare sagt, 2 sidor till.

Men här är vi optimistiska, så det så! :)

Maktlöshet

Att vara maktlös är bland det värsta jag vet. Att veta att man inte räcker till, att man inte duger och att sedan inte kunna göra något åt det.

 Att inte ens kunna göra ett uns av försök för att bidra till att situationen skulle på något sätt kunna bli bättre.

När man vet att i slutet av tunneln så finns det bara en enda utväg och för att försöka komma ifrån de jobbiga konsekvenserna av den, så måste man verkligen kämpa.

Som om man verkligen ansträngt sig för att klättra upp på ett brant berg och sedan kämpat sig för att vara kvar på toppen, men att det inte varit tillräckligt för nu står man där och svajar utan livlina och det enda man kan göra är att hålla sig kvar på vägen neråt.

Nä, nu ska jag sluta med mina flummiga metaforer, ville bara säga att maktlöshet suger.


Ännu ett möte

Nu när vi ändå pratar om fräna främlingar (vilket vi kanske inte gjort hitills, men ändå) så måste jag nästan berätta vad som hände igår. Det kommmer nog ta ett tag att skriva det här, min lilla jycke har legat på min hand under natten, så den har blivit smått avdomnad, men jag gör mitt bästa.


Efter ett spännande möte på skolan så började jag lunka hemåt, med hörlurar i mina öron. En kille håller upp dörren åt mig, och jag hann reflektera att det var en trevlig gest.

Jag börjar vandra och det som händer är att vi går i precis samma takt, så det hinner bli lite små udda med stalkervibbar på det hela, eftersom vi går åt samma håll likaså, och jag går precis bakom honom. Jag försöker tänka ut ett snitsigt sätt att gå förbi han, så han inte ska tro att jag följer efter honom, men före jag hinner ta tag i det så får jag ena hörluren i ansikte med ett slag, så jag börjar skratta. Kan ni tänka er synen? Där går jag i mörkret bakom en främling och helt random börjar skratta för mig själv. Inte diskret någonstans. Iallafall så börjar han också skratta, och det hela blir ett väldigt underligt "moment".


Efter skrattet avtagit så säger han;

- Hejsan. Jag heter Tom, och räcker fram handen.


Vi skakar hand och börjar prata. Tiden går så snabbt och före jag hinner upptäcka att vi gått förbi mitt lägenhetshus 4 gånger (ville inte avbryta honom mitt i konversationen) så är klockan mer än vad jag trodde, och jag har gått till att se ut som en snögubbe med frysta händer.


Vi hann prata om allt från att han just blivit pappaledig och hur det påverkar honom, hur han ser på livet med andra ögon, till en bok han sitter och skriver.


Han berättade att livet har gått från att vara något som bara finns där, till något som är större än han själv, något mer seriöst och meningsfullt.


När klockan hann bli för mycket och jag stelfrusen, så skiljdes vi åt. Jag sa att det hade varit trevligt att träffats, och önskade honom lycka till med sin bok och sitt äktenskap. Han kramades och vi började gå åt olika håll.

Det där var sannerligen ett intressant möte med en främling, och jag fick samtidigt någon sorts av bekräftelse över att det är socionomyrket jag vill pyssla med, speciellt när jag omedvtet använde mig utav saker vi lärt oss den senaste terminen.


Under två olika efterfester har jag träffat på personer som har sagt att de varit suveräna på att analysera folk. Jag har varit nykter på båda, så jag minns exakt de ord de använde.

De ansåg att även fast jag pratade och var väldigt social, så var jag en svag person innerst inne.


Jag blev lika förbluffad varje gång över detta, eftersom de sa precis samma sak, och jag hade ingen aning om varför de skulle säga något sådant till någon de just träffat. Men jag har hört att de som är påverkade av alkohol och även barn, är de ärligaste människorna, så kanske ligger det något i de, jag vet inte.


Iallafall så är det något jag avfärdade under de tillfällen de sa så, men sedan tänkt lite på, jag hade nog också någon tanke om att det kunde stämma.


Så är inte fallet längre, jag tror att man hinner utvecklas om man så vill under en kort period, och det skulle jag säga att jag gjort.


Mannen jag träffade igår, sa att jag hade ett inre lugn och att han aldrig hade träffat på någon sådan människa förut. Jag tycker att det var fint sagt, och tror att det stämmer bättre den här gången.


Främlingens visa ord

Har ni någon gång mött en främling, som efter någon minut efter tystnad, helt plötsligt uttryckt en mening som vid eftertanke varit ganska klok?

Igår följde jag mamma till bussen, hon har varit och hälsat på under helgen. Vi stod och väntade i en busskur (det snöade) med en massa annat folk. Det kommer fram en man och ställer sig precis bredvid oss och hälsar tyst men snällt på Agassi.

Efter några minuter säger han något i stil med:
"- Går man förbi lugnt med sin hund, ett hus där det står en annan hund och de båda hundarna då är lika ointresserade av varandra och tysta, börjar man då plötsligt halta, så börjar också din hund skälla för att varna."

Det tog ett tag innan jag riktigt förstod vad han ville säga, och nu när jag tänker på det tycker jag det lät ganska fint.

Jag jobbade på en kyrkogård för några år sedan. En dag stod jag och krattade bort löv och grus från ramen runt en grav. Det kom fram en man och började vattna några rosor på en grav bredvid. I graven låg det en man som tidigare hade varit trädgårdsmästare, mannen som stod och vattnade förklarade hur den här trädgårdsmästaren hade varit när han levde.

Efter några minuters av berättande och jag börjar göra mig redo för att fortsätta krattandet på en annan sida av kyrkogården, säger han plötsligt:
"- Livet är som rosor. Det gäller att underhålla det väl. Man måste också ha i åtanke vad vädret kommer ha för slags påverkan."

-
Vissa stunder i livet känns bara så självklara, som om de ville ha något sagt, eller ge någon slags mening.

Nä, nu är det bäst att jag går/skuttar/lunkar hemåt, vi har haft en dag av sociologi, och nu är man minst sagt trött.
Bäst att ladda upp inför en ny imorgon.

OBS, kom ihåg!
Bara för att fortsätta mitt flummande så vill jag bara skriva någon rad här för att påminna mig själv om att jag tror att jag har förstått lite oförklarade saker nu. Dessa måste jag ta tag i snarast!

Förresten så verkar internet vara på g, men jag har haft fel förut.

RSS 2.0