Ni glömmer väl inte?

Ni som tar klimathoten på allvar, glöm inte att släcka alla lampor från 20.00 till 21.00 :-)


Inte klokt

Som ni kanske vet så är jag väldigt brydd om miljön. Och jag springer runt och släcker lampor som är på i onödan och hatar när vattenkranen är på och spolar för fullt, till och med tar upp en del skräp från backen.

Samtidigt som det så älskar jag att duscha länge och är väldigt mörkrädd.

Detta mina vänner, går inte ihop.


snabb som blixten

Ni ska bara veta hur snabb man kan bli om man försöker undvika någon eller några personer här hemma.
Det är så att hon vi bor ihop med har påskmiddag, och eftersom detta är en söndag, och söndagar inte brukar vara mina hurtigaste dagar, speciellt inte efter igår, så känner jag mig inte på hugget. Och då betyder det att jag har värsta mjukiskläderna, är osminkad och hela köret. Sen när de sitter en massa finklädda och upppiffade människor i köket, så försöker jag helt undvika dem. Så ni skulle bara sett vilket tempo jag hade när jag skulle hinna värma lite mat medans de var och skulle fixa något. Och hur jag hoppade till när det plingade på dörren igen. Så nu sitter jag här. Maten på min lilla soffa och med lite frukt ifall de kommer äta väldigt länge.

Ni får ha en trevlig söndag, för nu ska jag försöka springa på toa utan att jag märks. :-)

hejs!

... Jo just det ja! .. glömde att nämna att jag råkade slå bort en bit av tanden igår när jag skulle dricka ur en burk. Äre det inte typsikt, så säg?

image113

Jag kör på lite asiatisk stil, det där med att man sitter nära golvet. :-)

Lite bilder sådärimage95

image96

image97

image100

image99

image106

Alltid lika kul när man tar kort som man inte kan se det minsta på. Det känns sådär lagomt nödvändigt. Och att man glömmer något som heter blixt gör ju inte det hela bättre. Men där på korten så ska det vara lite folk iaf, så ni missar inget förutom dessa. :-) Och en katt på nästsista. Ni får ursäkta min superlejda min på det sista kortet också! :-O

Glömde att lägga in förrförra helgens bilder från samma ställe.

image107

image108

image109

image110

image112
(erikas bild, men där syns det hur sega vi blev i slutet) och för övrigt är det inte en svettfläck! ;-)

Hittat

Titta, vad jag hittade i kylskåpet..

image90

image91

image92

Designade av mamma. Kan ju kanske inte kalla de vackra eller så, men lite halv charmiga må jag ändå säga att de var när ja öppnade kylskåpsdörren :-)

Björn Gustafsson på studentbalen 2007.

Våran turism klass ordnade förra året studentbalen för alla gymnasieskolor i Luleå .
Då hade vi hyrt komikern Björn Gustafson, han var då mindre känd vilket betyder att han då kostade mindre pengar att hyra in.
Ni som har läst denna blogg vet att jag inte diggar söderlänningarnas förutfattade meningar om Norrland i övrigt.
Björn säger ju ingenting sådär jätte dåligt eller så, men nog äre väl ändå typiskt att det alltid ska hittas på en massa för att det ska stämma med de flestas bild av norrlänningarna eller Norrland ;P (även fast vi säkert har en del förutfattade meningar om t.ex. stockholmarna också) Och visst kan de ha rätt om vissa saker, men långt ifrån alla!
Måste också påpeka att under vi hade studentbalen de här tre kvällarna (de är så många skolor i Luleå så man måste ha flera dagar) så var det ett härligt drag med en massa högljudda och glada studenter.
Jag kan lova att ungefär 99% skrek och inte körde nå "jo" på inandning ;-)

Detta säger Björn om balen och norrlänningarna:

 

Tack Loffe för du visade klippet!


Läckert

Jag och  mamma satt och pratade om musik just. Eller det började med att vi såg lite på tv, och det kom upp någon reklam med riktigt bra musik till. Då var det tydligen en gammal låt med Cher.
Och när jag och mamma är båda lediga så har vi oftast på morgonen hög musik på, eftersom vi ungefär gillar samma musik. Då satt vi och kollade lite på youtube på härliga låtar, och då berättade hon att hon lyssnade på Roy Orbinson med "only the lonely" när hon var ledsen i sin ungdom. Då kom jag på att jag hade Chris Isaaks version av samma låt på ipoden och lyssnar på den när det är något som hänt, eller när jag känner mig allmänt deppig. Lite fränt ändå. Och då tog vi fram den där Cher låten som hon lyssnade på förr som vi hörde på reklamen, och den brukar ibland spelas nu som remix när vi ungdomar går ut. Fränt att det skiljer 40 år mellan oss, men att samma låtar har vi båda lyssnat på.

Nu dansar hon runt här  i  hallen till musiken i morgonrock och med min handväska, lite komiskt måste jag ändå säga att det ser ut. ;p En typisk Jacobsson morgon på prästgårdsgatan. Solglasögonen hon har på sig för att göra sin migrän lite bättre, gör dansandet inte sämre heller.


Roy Orbinson - Only the lonely

 


Inte den bästa videon men samma låt men med Chris Isaak :)

 


Cher - Bang Bang (My baby shot me down) Original version.
 
 


En annan version på samma låt


Mässan

Den här dagen blev faktiskt riktigt rolig. Eller snarare komisk egentligen, ett så mycket mer passande ord för det.
Jag har nästan blivit gammal så jag orkade inte vara kvar ändå till 24, så jag gick hem när maria skulle springa till bussen, men eftersom hon inte har någon aning om piteå stad så blev det rättare sagt vi som sprang.

Nu har jag kommit hem och ser fram emot att bara kunna ta av mig jackan utan att frysa (svinigt kallt i nolia) och lägga mig och  bara. Nä, jag vet inte vad, bara ta det lugnt. Eftersom man inte helst ska sitta i montern så har vi stått upp nästan 10 timmar, okej, krydd. Vi satt ju faktiskt på golvet där någongång,  men ändå. Ni hör ju 10 något kryddade timmar, är ändå rätt mycket tyckte då vi där sista timmen innan middagen. Middagen var dock värd allt slit, helt helt underbar. Första gången vi laktosintolleranta nästan fick lite lyxigare mat. Eller åtminstone, vad vi tyckte, goare mat än ni andra fräsiga filurer. Eller nu ångrar jag mig, lika gott då.

Mässmontern vet jag inte ens om vi behöver gå in på. Den blev lika ful som vi trodde, men hallå, vi hade krisläge och vi gjorde det bästa vi kunde av det. Dock var inte "det bästa" bra nog, men vi får stå och skämmas lite samtidigt vi har världens smajl på läpparna för att kunna kompensera upp det lite. Fikat tycker jag var riktigt gott dock! (förutom de jag lyckats bränna)

Nu känner jag mig alldeles virrig. Vet knappt vad jag skriver, och när jag ska försöka skriva något vettigt åt några vettiga personer så blir de alldeles sådär ännu värre än värst. Ni får ursäkta om jag drar några underliga meningar.

Nu ska jag försöka få bort några knutar i håret (efter allt ruffsande när man blev lite virrig, jenny hajjar iaf vad jag menar) och tvätta bort sminket och bara lägga mig i sängen och glo i taket. Tystnaden är rätt härlig ibland. (Varför måste jag vara så lik den där stereotypen av norrlänningen? Speciellt när jag själv hatar den, för att tycker inte den stämmer in på speciellt många här uppe hur som helst).

image82

Ja, som sagt. Våran monter var inget att hurra för. Mina långkallingar och tjocksockar måste jag dock tycka att de passar in fint med våran marknadsföring av Norrland. Desperata tider kräver desperata gärningar, eller nåt sånt va?! På bilden Jenny och Maria.

image83

Myche folk var det då som ställde ut sina UF-företag.

image84

Riktigt riktigt go mat! Speciellt den feta potatisgratängen. Måste dock notera att jag nästan aldrig ätit det tidigare för att jag inte diggat just potatisgratäng. Men den här gången så kunde jag nästan inte sluta. Tur att det tog slut rätt snabbt!

Lite om igår

Gårkvällen blev faktiskt helt okej. Dock var jag spiknykter och de andra inte så nyktra, men det gjorde inte så mycket. Jag fick låtsas vara den ordningsamma som hade koll på läget, även fast jag inte ens hade lite koll.
Jenny är svår att hinna med när hon är på hugget må jag säga, så de är bara o börja söka ;p

Blev pentryt några timmar senare. Rätt mycket med folk och trångt som tusan på dansgolvet. Men hellre för mycket folk än för lite kanske. Träffade lite roligt folk, samtidigt som man också kanske träffade dem man helst ville undvika.

For dock hem tidigare än de andra, nå över 2, för att jag skulle upp idag.
Jag är piggelin värre. (Eller så lite mindre)
Nu ska ja höjja volymen lite och virra runt här ett tag tills jag far ut me några hurtiga typer på skoter :-)
och japp! Ni såg rätt. Jag ska alltså ut i snön. Som cissi hade sagt, yey me!

Ha en bra söndag! (Tusan, det är ju snart måndag.)


Seether - Fake it

Whose to know if your soul will fade at all
The one you sold to fool the world
You lose your self-esteem along the way
Good god, you're coming up with reasons
Good god, you're dragging it out
Good god, it's the changing of the seasons
It feels so great, so follow me down

Fake it if your out of direction
Fake it if you don't belong
Fake it if you feel like infection
Whoa, your such a fucking hypocrite

You should know that the lies won't hide your flaws
No sense in hiding all of yours
You gave up on your dreams along the way
Good god, you're coming up with reasons
Good god, you're dragging it out
Good god, it's the changing of the seasons
It feels so great, so follow me down and just...

Fake it if your out of direction
Fake it if you don't belong
Fake it if you feel like infection
Whoa, your such a fucking hypocrite

I can fake with the best of anyone
I can fake with the best of them all
I can fake it with the best of anyone
I can fake it all

Whose to know if your soul will fade at all
The one you sold to fool the world
You lose your self-esteem along the way
Good god, you're coming up with reasons
Good god, you're dragging it out
Good god, it's the changing of the seasons
It feels so great, so follow me down and just...

Fake it if your out of direction
Fake it if you don't belong
Fake it if you feel like infection
Whoa, your such a fucking hypocrite

En klar favvolåt! :-)


Lite Lykke Li.

Här har ni en liten söt sång på det hela :-) För övrigt

Den här blir man lite glad av :)

 

Låt

den här låten älskar jag.
 

Rensat datorn

Rensade just datorn på lite bilder. Måste säga att jag inte har så himla bra fantasi på vad jag skulle döpa mapparna med bilder. Såhär blev det iaf:

 • Göteborg 2007
 • Snyggt
 • Skoljobbsbilder
 • Sthlm med tjejjour
 • Små saker i vardagen
 • Skolan
 • Fyllde 18år
 • Algotson Jacobsson
 • Luleå cruising 2007
 • Pajala marknad 2007
 • PDOL 2007
 • Blandade äventyr med E.Björk
 • Bergsviken fest helt plötsligt med E
 • Norberg
 • Kiruna festivalen 2007
 • Blandade festbilder med E.Björk
 • Familj och släkt
 • Fest med Jenny m.m

Inte så himla kreativt kanske. Men det gör så jag får lite ordning bland alla bilder :)


Ny vecka, nya tag?

På onsdag har jag praktik, men fram till dess är jag ledig. Dock måste jag göra lite läxor som jag ännu ogjort, men skönt att kunna vara hemma lite, nu när man kommit hem från Stockholm också. Att bli rastlös är ju inte så himla great, därför får man försöka hitta på småsaker att göra så man inte blir less riktigt direkt.

Lista:
- Läsa engelska bok
- Skriva muntligredovisning på boken
- Skriva skriftlig redovisning
- Städa
- Gå till stan och handla hem lite nödvändiga saker

Ja, det är väl det jag ska försöka börja pyssla med idag. Vet inte riktigt om engelska boken och det där kommer komma upp på tapeten, men jag ska försöka, skärpning i torpet. (Säger man så om det där med torpet eller har jag bara just hittat på det?)

Något jag verkligen skulle behöva börja ta tag i:
- CV + Personligt brev
- Rensa garderoben
- Städa ännu nogrannare än vad jag förmodligen gör på första städandet

Lycka till, till mig.

En liten bild från helgen;

image77

Igår

så var vi på kallax vid halv åtta, där väntade då en riktigt kanon brud.
När vi skulle åka så strejkade bilen, den var helt död. Eller batteriet var åtminstone det.
Fick vi springa och putta på lite, fortfarande lika död. Då kom  fler rara människor och hjälpte oss att putta på, rullade ju kanske lite snabbare, men fortfarande död.
Då var de bara att hämta någon snälling  med startkablar, vilket det blev, och då funkade det till slut, tur det!
Hade inte varit sådär jätte roande att tillbringa hela lördag kvällen på kallax parkering.

När vi äntligen tagit oss hem så vare bara att bli på partyhumör, och vi gick då o åt, jenny och jag.
Sen blev de pentan för hela slanten, inte så kul enligt min mening, men helt okej.
Träffade några vettiga, och några inte lika vettiga.

Efter det hamnade vi på efterfest hos några kloka folk. Först var jag skeptisk big time, men det blev riktigt trevligt!
Man känner nästan direkt vilka man klickar med, men det här var ett undantag. Kom hem halv åtta, och vaknade efter fyra timmars härlig sömn. ;p Jag blev för rastlös så sömnen fick skjutas undan till en annan kväll.

Stockholmsveckan har varit trevlig, och jag hatar att lilla Filip förmodligen kommer glömma bort oss, men det dröjer inte så länge innan några månader har gått och han är i Piteå och springer omkring. Jag måste dock säga att jag bävrar för den dagen han kan använda ordet "silver" och "mun" i samma mening. Alla ungar blir såklart chockade över att man går omkring med "silver i munnen". NI vet tandställningar är något roande för ungar. Än så länge kan bara Filip peka på tandställningen och skratta, inget mer, det är jag glad för. :-)


Hoppas ni har haft ett bra sportlov/vecka!


RSS 2.0