RAW

Apropå det här med mat. Jag är just nu vegan och försöker lägga in lite mer inslag av raw food. Men då jag för tillfället är väldigt bekväm av mig själv så har jag inte så stor kreativitet.

Lånade boken "Raw food på svenska" skriven av Erica Palmcrantz & Irmela Lilja. Rätt enkla recept, och det ser sjuuukt gott ut på bilderna. Perfekt för en latmask i köket som mig, så den rekommenderas!

 

raw food på svenska 1


Naturlig utmaning

Jag känner för en liten "utmaning" när det kommer till mig själv, för att äta bättre och för miljön rent allmänt.

Så har bestämt mig för att äta mer raw food åtminstone till största del, minst 70% på vardagar, helgerna får innehålla fusk. Har också bestämt mig för att försöka att endast köpa 2hand eller ekologiska kläder (älskar det faktum att de vanliga klädkedjorna som t.ex. Gina Tricot och H&M fått in mer eko) med vissa undantag. Sen också bara naturliga produkter (såklart inte heller djurtestade!) till ansiktet och kroppen som inte innehåller en massa skumt. Detta för både djur & natur, miljön och inte minst mig själv.

Lär hålla er uppdaterade, haha. Och om jag hittar någon ny härlig favvoprodukt eller annat bra så tipsar jag!

En liten sång
Den här bloggposten vaccinerar 95 barn

Just nu söker UNICEF en hälsospecialist till konfliktområden i Afghanistan. I tjänsten ingår bland annat att massvaccinera miljontals barn mot stelkramp, polio och mässling.

Jag skulle gärna ta mig an uppdraget, men eftersom jag inte kommer loss så publicerar jag den här bloggposten istället. Då vaccinerar jag nämligen 95 barn runtom i världen mot stelkramp tillsammans med Apotek Hjärtat. Det är också bra.

Jag är med UNICEF i kampen för varenda unge. Vill du också vara med och förändra barns liv? Bli Världsförälder här: unicef.se/bli-varldsforalder. För 100 kronor i månaden är du med och ser  till att barn över hela världen får vaccin, medicin, rent vatten och utbildning.

Har du en blogg och vill vaccinera ytterligare 95 barn? För varje bloggare som publicerar den här bloggposten under kampanjen så skänker Apotek Hjärtat 95 stelkrampsvaccin. Läs mer och hämta bloggmaterial på unicef.se/sprid-budskapet/bloggkampanj (kampanjen gäller 16 april-13 maj eller upp till 5000 blogginlägg)


.. okej, den här är himla bra den med.


FavoritAtt ta hand om varandra


En liten bild

Då det ekar rätt tomt här som det brukar, så slänger jag bara in en bild som jag just råkade komma över, på Sandra och mig (lovar att vi int bara stod still!) sen i lördags på Challange.

Hoppas ni haft en fin påsk!RSS 2.0