Nyår.

Det känns nästan som ingenting speciellt, det här med nyår. Men det har ju ändå en viss betydelse på något sätt.
Jag tycker om mina planer till imorgon, ska bli trevligt att träffa en vän man inte träffat på ett ganska långt tag nu. :)
Men busstiderna är rätt så tjorviga, och jag ska passa tre olika bussar. Men om jag kan passa bussen till skolan varje skoldag så ska det här nog gå också.

Jag hoppas ni får ett gott nytt år. :)


Inte en aning.

Vi var ju som sagt på Ikea och skopunkten igår. Mamma kallade det som att "fara till zoo". Och jag kan ju hålla  med, sjukt mycket folk och de som går emot strömmen eller pilarna som är på golvet i IKEA får ta emot en himla massa arga blickar. Stackarna, de som bara kanske glömt en glödlampa eller två. ;) (Nog för att de som är på zoo inte får en himla massa blickar?)

Det konstiga är dock att jag inte känner något sug efter att shoppa, och det är underligt för att vara jag! Så det enda jag köpte var en liten (väldigt go) chipspåse. Men jag var nöjd ändå på något konstigt vis. Men ska inte klaga, jag sparar ju en himla massa pengar som jag kanske annars skulle lagt på impulsivköp. :)
Eller ja, det blev ju en tidning också. Tror jag är något av en tidningsjunkie, men man har väl sina brister, I guess. :)

Förresten så lyckades min mor att råka ta med sig en strumpa från skopunkten. Hon använder i princip aldrig strumpor eller sockar eller vad man nu kan kalla det, så då skulle hon prova lite skor och hips vips så blev den kvar. När vi kommer hem så upptäcker vi att hennes fot är extra brun, tydligen var det en strumpa.

image56


Hippie

Mamma har varit en typ av hippie, i hennes ungdomsdagar.
Tidigare var vi lite mer lika varandra då jag var brunett, om man nu jämför oss med ett kort där hon var ung. Dock är jag nog inte en hippie. :)


image53image55 


Filip

Min brorson Filip på sin födelsedag :) (julafton)

image52

Pilates

Jag (!) har försökt mig på pilates idag. Bara att pumpa upp den där träningsbollen var en träning i sig, jag lovar, mina armmuskler har inte känts sådär mycket på ett långt tag. Men när jag äntligen fått lite luft i den med hjälp av den tillhörande pumpen så vare bara att sätta igång dvd:n.
Har insett att jag har mycket mindre rum än jag trodde, ramlade under sängen, rakt in i databordet och i fåtöljerna. Men jag klarade mig igenom hela programmet, såklart inte lika hurtig som programledaren men ändå! Får väl hoppas att jag fortsätter med det här också ngn gång i veckan eller så, lär bli spännande att se om jag tar tag i det.

Imorgon blir det nog Haparanda och shoppa lite skor och nå grejs till lägenheten, eller då tills jag ska flytta. :)
Men jag diggar verkligen inte att köpa skor, det är inte "my cup of tea". Brukar oftast inte hitta några som passar mig, skulle gärna vilja ha några höga, men blir alldeles för lång då, är ju nog lång utan. Äh, nu ska vi tänka positivt!

Ha det. :)


Julen 2007.

Nu är det mesta av julen bjortgjord för i år.
Om man ska förklara hur det är när våran släkt träffas kan man nästan säga att vi är som en bunt italienare på en liten liten plats. Alla har så olika personligheter och en  del är så olika. Men  det kan förstås vara rätt roligt att se och märka av. Men man kan säga att de allra flesta av oss är rätt så envisa och vill ha rätt. Det kanske kan krocka men ibland kan det samtidigt bli ganska bra diskussioner. (notera, ibland.)
Men jag älskar släkten hur som helst, och jag gissar att det gör oss till dem vi är och kommer bli.
Min brorson Filip fyllde också 1år på julafton och han är helt, helt underbar.
(förutom när jag försökt få han att sova i nästan en timme och han hips vips får mig att somna före och jag vaknar av två fötter rakt i ansiktet.)

Julklapparna jag fått kanske får mig att ta tag i mitt liv. Åtminstone en pik till att jag ska träna, haha.
Men jag ska nog allt börja göra det, eller iallafall försöka börja nu efter nyår.

Jag såg ett tv-program igår om en tjej som valde att bli nunna. Hon kom från en familj där hon hade 8 syskon och ett kapell på gården. Jag skulle själv inte välja hennes väg och jag kan nog inte kalla mig kristen. Men en sak hon menade på var att "Vi får inte skapa band med varandra och få en såkallad "bästis", utan den personen vi måste lära känna är oss själva. Vi gör det genom att vi inte har någon flyktväg, som te.x. tv, dator, eller andra olika medier som kan få oss att på något sätt fly ifrån våran egen verklighet och slippa ta itu med det vi grubblar på. Utan den personen man kommer närmast är sig själv."
Kanske är det för radikalt och extremt för att vi ska ta efter genom att gå i kloster men det kanske är något vi kan tänka på. Att även fast vi på något sätt försöker glömma bort våra egna bekymmer genom att kanske sätta oss framför tv:n, eller läsa en bok, så kommer alltid det vi grubblat på tillbaka över oss hur som helst till slut. Är det inte bäst att möta våran "rädsla" direkt och försöka gå vidare?


Lite släkt

Den här helgen har varit med ett ord "familjig". (om det ordet nu ens existerade.)

http://www.youtube.com/watch?v=0BUMVXb1q1A

Småföretagande B

såhär kan det gå till på en småföretagande lektion :)

http://www.youtube.com/watch?v=Wrwo7HMmYuM

(Jag skyller på stolarna!)


Sista dagen på praktiken

Det är då sista dagen jag praktiserar på H&M, lite skönt eftersom det innebär att vi har jullov efter denna dag :) Inte så pjåkigt alls!

Morgonen har då hitills gått rätt så okej, förutom att jag lyckades tappa mobilen i min yoghurt så den fick ett lite musli inspirerat utseende.

Jag tror tametusan att jag är kär i kärleken, finns inte  så mycket sötare än par som går och håller hand!
(tametusan använde jag eftersom jag lovat Kamilla att sluta svära.)


Jag diggar listor. :)

Höger- eller vänsterhänt: Höger
Humör just nu: Seg och rätt trött, men annars okej.
Favoritgodis: Jag älskar choklad!
Är det nåt du absolut inte äter: Ärtsoppa går verkligen inte ner och potatisburgare är inte heller någon favorit.
Kläder just nu: Röd oversize tröja med ett par tights.
Musik just nu: Somebody's crying - Chris Isaak
Vad sa du senast: Ett busskort också tio kronor och sen tack. (för biljetten)
Sommarplaner: Träffa lite nytt folk och umgås med vännerna även ta körkortet.
Fisk eller badkruka: Lite både och, ibland badkruka, men oftast fisk!
Saft eller alkohol: Saft
Hur många kuddar sover du med: 5
Favoritväder: Värme och sol
Spelar du nåt instrument: Nä, försökte men inget har fastnat.
Morgon- eller nattmänniska: Morgonmänniska fast diggar nätterna likaså! Bara det att jag inte diggar att sova så länge.
Sparare eller slösare: Lite slösare, men har blivit bättre på att spara.
Bästa film: 2:37, crash och the notebook.
Tror på liv på andra planeter: I växtliv kanske.
Kommer du ihåg din första kärlek: Ja.
Älskar du henne/honom fortfarande: Kanske inte älskar, men jag tittar tillbaka ibland och saknar tiderna vi hade.
Har du några homosexuella vänner: Inte vad jag vet.
Ser du på kärleken som ett misstag: Nej verkligen inte.
Hur många barn vill du ha när du blir stor: Typ 1 till 3.
Bio eller promenad: Helst promenad med någon man tycker om för jag har lite svårt för att vara koncentrerad under hela filmen ibland.
Är du kittlig: Väldigt.
Snarkar du? Jag andas tungt, och småsnarkar ifall jag är förkyld.
Rädd för insekter? Jo.
Äckligaste insekten: Myror.
Det här är jag bra på: Att glömma bort saker, och att se ut som om jag lyssnar medans jag tänker.
Om du fick välja en superkraft, vad skulle du välja? Att stanna tiden så jag skulle få lite tid att tänka ut något bra att säga ifall jag får stopp på ord eller begripliga meningar när jag träffar någon.
Vad vill du jobba som? Make up artist helst, men vill prova på något inom turism utomlands före ett år. (Eller kanske som arrangerare eller bartender?)
Chips, morötter eller godis? Godis.
Pizza eller hamburgare? Pizza, men om man får strips också till hamburgaren så tar jag det istället.
Skriver du dagbok? Nä, men försökte tidigare något år. Blev bara mest svammel och " har varit med ... och sen ätit ..." och inget mer. Så då blev det bara onödigt.
Har du nån flickvän/pojkvän? Nej.
Tänker du någonsin tatuera eller pierca dig? Var nånstans? En liten tatuering ska jag göra i början av januari och har 2 piercingar. (förutom hålen i öronen)
Stökigt eller välstädat? Städat.
Gungar du på stolen? Japp!
Vilken hand håller du gaffeln i? Kommer inte på nu, men minns att jag alltid fått skäll av farmor för att hon tycker att jag håller fel bestick i fel hand.
Hur är din drömtjej/kille? Har humor, intresserad av det runt omkring oss, som samhället, och kan hålla diskussioner utan att bli arg ifall man inte tycker likadant. Även är målmedveten. :)
Hur många syskon har du? Två.
Är du rädd för blod? Nej.
Saltar du på maten? Nej, inte speciellt mycket.
Gillar du att sjunga? Jo, men är verkligen inte duktig.
Vilket gymnasieprogram går/gick du och varför? Jag går handels med inriktning turism och resor. Jag diggar resor och handels, så varför inte? :)
Anser du att du är stark? Nej, inga muskler så långt ögat kan nå.
Brukar du sola? Jo, och förr i solarium men inte så ofta nu.
Vad gör du om du får hicka? Väntar tills det slutar.
Röker du? Nej.
Snusar du? Nej.
Använder du knark? Nej,
Kaffe, te eller inget? Te, men helst inget av det.
Hittade listan hos:
http://almah.tjejsajten.se/ :-)

Tunghäfta.

De som varit med mig vet att jag helt plötsligt kan få för mig att säga något helt skumt  bara för att det kanske är tyst eller att den förbaskat jobbiga pinsamma tystnaden kommit. Så när det är riktigt knäpptyst så kan man höra:
"Näämen" eller typ "oj", eller då något annat ord eller mening helt från ingenstans.

..Men idag så fick jag tunghäfta. Det var när jag träffade en person som jag verkligen ville försöka gömma mig ifrån ett tag här framöver, tills han glömmer bort vad jag fick för mig att säga i helgen.
Galenskap. Jag skulle lixom försöka komma på något bra att säga så först så flög det ut bara skumma ord som det brukar göra för mig, men sen när han säger något och jag ska svara så låter det bara:
"- blkiasr." (Ungefär) Han frågar såklart "va?" och jag svarar en helt obegriplig mening som jag ångrar direkt jag känner att munnen rör sig för att säga den.
Och det värsta är att det inte bara hände en gång, utan flera. (!) Jag träffade han hela 3 gånger innan jag äntligen kommit hem och stängt dörren bakom mig. Så alltså tre tidpunkter då jag ska komma på något trevligt att säga händer detta. Och jag lyckades klämma in att "jag klarar mig inte utan max-mat." Vad fasen ska han tro nu? Att jag käkar äpplen och på max varje dag? Skulle alltså berätta att jag försökte vara nyttig nu för tiden, och då får jag för mig att prata om max-mat. Det är väl tametusan inte nyttigt Jennifer!


:)

Say you to me
You're a bird with an eye for anything shiny
Searchin' the land
For a hero of a man
You say I need
More than my fair share of attention
But I think you know
That just isn't so

Underneath, I felt the fire of a burning question
Tearin' me apart
Right from the very start
And now I see
That it don't take a trick of the light to excite me
So strong
So long
You'll see

Hold on
To what you
Been given lately
Hold on
To what you
Know you got
Hold on
To what you
Been given lately
Hold on
Cause the world will turn if you're ready or not

Simplicity
A heart of gold, an old head, and young shoulders
Quiet and lovely
Becomin' part of me
And now I see
From a handful of names and a thousand faces
One light, burnin', furiously

I was tired of January
I was tired of June
I felt a change a-comin'
Oh, I was tired of January
Tired of June
I felt a change a-comin'
Oh, I felt a change a-comin
I felt a change a-comin
Felt a change a-comin, soon

Hold on
To what you
Been given lately
Hold on
To what you
Know you got
Hold on
To what you
Been given lately
Hold on
Cause the world will turn if you're ready or not

Oh yeah, well the world will turn if you're ready or not
Oh, yes the world will turn if you're ready or not

Helgen.

Under den här helgen har jag hunnit fylla år, ha fest, haft framiljefika, slappat (som aldrig förr) och nu snart varit på stan.

Fredag låter jag bli okommenterad här (åtminstone från min sida) men kan ju säga att jag vet inte om hur jag ska våga pallra mig till praktiken på onsdag och torsdag. Blir spännande, kanske får gömma mig då och då bakom någon stor hylla. :)

Imorgon är vi lediga + att Jenny  fyller år då, grattis!


Lite bilder;


Dig kommer jag då aldrig förstå mig på.

Fyller år. :)

Imorgon fyller jag år, känns riktigt bra. Eller nja, ja vet då inte ens, känns inte som något speciellt vid närmare eftertanke (Det där lät inte som om det kom från mig, brukar inte använda sådär visa ord som "vid närmare eftertanke".). Dock ska det bli great med partajj! :)

Jag har sagt det tidigare och jag säger det igen, jag är riktigt kass på spontan engelska.
En kund frågade efter ett "ögonbrynsrakblad" (har ingen aning om vad det kallas) och hon pratade då på svenska och i slutet på engelska. Jag svarade;
"-I vejt då we don´t have it"
Hon kollade lite snett på mig och försökte nicka förstående.
(För er som inte förstår pite bondska så betyder I vejt - Jag vet.)
Hur ska detta gå om jag ska utomlands och jobba?
Kommer isåfall bli spännande att se.

Otrevlig.

Jag har kommit på att jag har väldigt svårt för att vara otrevlig. Om jag hamnat i tjaffs med någon och jag då träffar denna person sen så försöker man kanske se lite halvt kall ut och ignorera personen. Jag försöker det jag med, men det slutar med att jag antingen snubblar eller kanske halkar så jag glider odiskret förbi den jag tjaffsat med,  eller att jag går in i något och slår mig mitt framför näsan på personen jag försöker spela obrydd för. Det brukar  ungefär vara min tur, och det ser ju inte så himla "coolt" ut precis. Så då blir det alltid jag som ser ut som tönten av oss till slut hur som helst. Eller om detta nu inte händer, så får jag snabbt skuldkänslor och dåligt samvete så jag försöker gottgöra "ignorerar-saken" med ett leende eller att säga något, typ det första som dyker upp för att försöka vara trevlig. (Meningarna brukar dock inte bli så kloka precis.)  Nä, att vara otrevlig och dissig har jag väldigt svårt för.


Idag kom tidpunkten jag väntat på i ett år. Var faktiskt inte så himla jobbigt som jag trodde det skulle bli. Skönt det åtminstone! :)

Virrigt och Tjorvigt

Jag tror att jag verkligen inte är en person som är gjord för att kunna göra flera saker samtidigt. Det är verkligen inte min grej. När någon ska försöka förklara något medans jag gör något så sitter jag och nickar och kör mina "okej", men en minut senare då jag ska använda den informationen jag fått så kommer jag inte ihåg ett skvatt av vad personen nyss suttit och babblat om. Så då måste jag fråga om, och de tror då automatiskt att jag inte velat lyssna. Men det är bara det att jag har så himlarns dåligt minne + att lyssna och göra samtidigt går inte för mig.
Helt omöjligt.

Det var den kommentaren jag fick idag på mitt betygprat på praktiken. Om jag bara hade lyssnat bättre och inte varit så "virrig" så hade jag fått högsta betyg. Jag = virrig, Neeever! Men jag gissar att det inte var något jätte överraskande. Efter nyår ska jag ha tappat mitt virriga har jag bestämt. Tänk va skönt att slippa få någon kommentar på svenskan eller engelskan om att jag tjorvar in mig själv i det jag säger och att jag virrar för mycket.
En virrfri person ska jag nog bli, åtminstone vill jag det.


Galenskap.

Den där mirakelkrämen no7 är det verlkigen hysteri omkring. Slutsålt så fort den kommer in till butiken och hela morgonen har betstått av prat om denna kräm, även massor av kunder som frågat efter den.
Är den verkligen så bra?

Varför?

En grej som slog mig idag var att varför är man ibland så himla rädd för att göra någon annan besviken så att man ibland kan ge upp det man själv strävar efter? Jag hatar verkligen att se någon annan ledsen, sur, arg eller besviken över något. Känslan av att man inte kan hjälpa den personen är verkligen jobbig.

Då man alltid visat att man funnits där för personen och försökt hjälpa denna så mycket som det bara går, och man gett upp en del av sig själv genom att ha offrat så mycket för att den man bryr sig om ska må så bra som möjligt. Ska man då fortsätta?
Om man bryr sig om en person så pass mycket att man offrar en bit av sig själv på vägen så tycker jag att den personen kan försöka finnas där tillbaka när man behöver det, det tycker jag är framför allt är väldigt viktigt i en vänskap.

En annan sak som jag tänkt på är att jag inte riktigt vågar skriva vad som helst här, eller åtminstone inte allt jag funderar på, eller känner för att jag är rädd att ni ska döma mig., fjånigt jag vet. Men tidigare då jag tex. skrattade i korridoren på skolan blev jag kallad för fjortis. För att jag skrattar?!  (Visst kan jag skratta högt, men är man en fjortis för detta?)

Det känns som om jag  bara försöker undvika att folk ska tycka och tänka olika saker om mig, men hur jag än gör så gör dem det ändå. Så det spelar nog ingen roll, hur mycket man än försöker "skydda" sig själv från detta, så hittar en del ändå något att klaga på, hur neutral man än försöker vara.
Nä, så den där gamla klyschan som säger att man ska vara sig själv, den stämmer nog riktigt bra ändå.
Då är det bara att hitta den man verkligen är efter alla de gånger man försökt anpassa sig efter andra och passa in.
Jag känner EN person som verkligen känner mig och nog vet mest om mig. Accepterat mig och som jag känner att jag kan vara mig själv med, samtidigt så har vi funnits lika många gånger där för varandra, vilket betyder otroligt mycket. Du är guldvärd!

Nu babblar jag bara på, men när man gång på gång blir besviken över något så känns det som om man vill vädra ut lite. Skummaste meningarna ibland, men ni får helt enkelt försöka ha lite överseende. :)

Nu måste jag springa igen, hann bara med en liten datortid, Hejs!

Nationella proven.

Känner mig nöjd över resultaten (okej, nåja åtminstone ganska nöjd) och såklart fick jag höra än en gång att jag tjorvar in mig i mig själv när jag ska berätta något. Men den här gången spelar det ingen roll och det känns riktigt najs!


vettetusan.

Jag tror magkänslan säger mig något den här gången. (och det är inte för att jag ätit en massa musli, utan den där oroande känslan, eller den där "säkra" känslan på att något ska gå åt ett visst håll. gu, det där lät ju bara ännu mer missförstående. Men det jag menar är den där magkänslan som säger att en viss sak är på ett visst sätt eller kommer sig visa, att det är på ett visst sätt.) Jag tror bara jag kan förstå det jag skriver just nu, kanske lika bra det.
Men en sak är säker, magkänslan ska jag lita på oftare, då handlar det inte om magsmältning.

Ovettigt

Varför försöker jag ens prata vett med dig när det ändå är omöjligt att få dig att öppna ögonen och förstå något av det jag säger? Galenskap.

Skumt

Haha, hela blogg.se blev helt plötsligt norskt för mig. Skumt, nåja tur att det inte är alltför svårt att förstå.
Så nu skriver jag ett "nytt innlegg" (norska).

Idag har jag varit i Luleå och gått runt med Kamilla, sen tog vi en fika på Roasters. Till och med grabben i kassan tyckte att vi var virriga, helt förståeligt faktiskt. :)

Klockan är 00.22 och jag funderar fortfarande på att gå en prommis. Mörkt ute + hög, bra musik = Superb kombo!


RSS 2.0