Under semestern

Hejsan!
Skriver for tillfallet fran en dator pa varat skumma hostel i Aten.
Ni hittar oss under resans gang pa den har adressen:

www.karinochjennifergenomeuropa.blogg.se


Hoppas ni har det bra!

Sommarens äventyr


Nä nu kan jag inte hålla tyst längre!


Jag har då fått turen att haffa en viss Karin Hellander för lite äventyr.
Detta är vad som hitills är planerat under den kommande månaden:


Jag åker imorgon till Arlanda och fördriver tiden i ca.8 timmar tills jag möter upp Karin på torsdag. Men det är inte bara endast de som händer under torsdagen, utan vi åker till Aten, i Grekland samma morgon, och ca. fyra timmar senare är vi framme.


Efter vi känt lugnet ungefär två dagar, så ska vi ta oss till en grekisk ö vid namn Kefalonia, som ligger i den joniska ögruppen. Där bor vi någon dag på ett vandrarhem, tills det är dags att bege sig till ön Korfu.
Runt den 1/7 känner vi suget efter Italien, så då tar vi båt över dit.
Det är nu vårat tågluffarpass går igång, vilket gäller för 22 dagar.


Vi har bestämt oss för att fara igenom vissa länder, bland annat; Italien, Kroatien, Rumänien, osv, för att sedan sluta i Polen, innan vi far hem till Sverige med ett förhoppningsvis billigt flyg.


Vi har bokat logi i Grekland, men förutom detta så hade vi tänkt vara spontana och fara dit vi känner för. Det är ju som det som är de fina med ett fritt tågluffarpass i Europa.


Behöver jag säga att jag längtar?


Det är så tur att jag lyckades spara ihop lite pengar sen förra sommaren då jag jobbade på Furunäset Hotell & Konferens, och sen ha levt lite småfattigt då jag försökt spara CSN-pengar, annars hade denna underbara resa aldrig varit möjlig att göra för min del.
Något annat som är ännu mer tur, är att jag träffade Karin genom Lisa, som inte heller hade något jobb i sommar, och var lika sugen på att fara utomlands.


Jag och Karin hade tänkt skriva en reseblogg och när vi vet något mera om när var hur, så kommer mer info. :)


Hundhår

Gjorde precis den obligatoriska veckoborstningen av Agassi, föga anade jag att vi skulle få en till miniAgge. Helt sjukt vad han tappar hår, ändå på något underligt vis verkar det finnas kvar xgånger så mycket.
En vanlig kvällspromenad..

Jag och Sandra pratade lite igår om hur jag alltid lyckas träffa på lite udda filurer.
Vi kom in på detta efter jag berättat hur en äldre man kom och gjorde sällskap då vi flyttade från Umeå. Han berättade lite underliga osammanhängande historier och när jag tror att jag står ensammen på vinden så gör samma man väldigt lustiga ljud och skrik ifrån sig från andra sidan av vinden. Ett tag senare dyker han upp med ett täcke och vill veta om det han håller i, är just ett täcke.


Följande hände däremot idag:


Gick ut på en vanlig kvällspromenad med Agassi och hips vips så kommer en kvinna ut med sin hund. Hon börjar prata lite, men jag förstår absolut ingenting av vad hon säger, och med dåligt samvete så vågar jag inte fråga om efter varje mening, då hon var ganska pratglad och trevlig. Plötsligt säger hon något och tittar frågande, och jag hinner på någon halvsekund uppfatta att hon frågat något, och känner hur den bedrövligt pinsamma tystnaden infinner sig. Det enda jag får fram är att jag försöker nicka lite och ge ett glatt leende och hoppas på det bästa. Men icket, ingen skillnad. Hon står fortfarande kvar på samma ställe och med samma blick och väntar på ett svar, jag känner då paniken. Några ytterligare tysta sekunder senare verkar hon vara tillfreds med att inte få något som helst vettigt svar och pratar vidare. Till slut så tar hon en annan väg och  jag känner hur jag kan slappna av och skämmas lite för mig själv.


En stund senare på samma kvällspromenad så ska jag låsa upp dörren för att gå in och samtidigt som jag söker efter lägenhetsnyckeln i jackfickan så dyker samma man som iförrgår upp, alltså snubben på vinden. Han vill att jag ska kika in hans jacka, där det tydligen stod ett citat från Elvis, sagt och gjort, jag kollar in texten och nickar glatt och säger något i stil med att "det låter ju härligt det där!". Han fortsätter på samma samtalsämne, och helt plötsligt så vill han demostrera hur Elvis låter. Innan jag hinner säga något så brister han ut i sång, och verkar absolut inte rädd för att ta tag i de höga tonerna. Folk cyklar förbi och undrar vad tusan vi står där mitt i allt och sjunger, eller åtminstone han, jag undvek att ta till med sång. Efter att han sjungt klart och jag känt mig väldigt malplacerad så säger han "Ha en bra dag!" och han verkar låta mig gå. Det var ju snällt, haha.


Natascha poly and Maryna Linchuk by Alex Cayley


-Hörrni förresten.. Var tog värmen vägen?

Soul


Vettiga rubriker finns inte här

Tvättar som en tok i tvättstugan med migrän.. Gaaah, vad är det här för en dag?!

Tur att lunchen bestod av fruktsallad och glass, en riktig humörhöjjare! ;)

Jag har som inget vettigt att bidra med för tillfället här på bloggen som ni kanske märker, men förhoppningsvis inom en riktig snar framtid, men mer om detta om några dagar (typ onsdag).

Hoppas ni har en härligare dag än vad jag har, kramar!


-


På väg till Umeå

.. för att städa ur lägenheten med mina föräldrar.


Detta kommer bli ett spännande moment då det krävs en hel del av skruvning, städning och rätt mycket flyttande..

Det hade faktiskt varit ganska skönt med en sovmorgon, men nu ska jag inte klaga, positiva tankar.


En sommardag

Nyss hemkommen från en trevlig fika i stan.
Ligger på balkongen i solen med härlig musik och funderar på om jag ska börja med maten..
Tror jag väntar och vänder mig om och slumrar till ytterligare en liten stund.

Livet är inte så fasligt jobbigt för tillfället om jag ska vara ärlig.


Balen

Här kommer lite bilder från röda mattan på balen i tisdags, från PT. 
He blev en trevlig kväll som baldejt. :) Till slut fick jag och Sandra gå på bal tillsammans, och efter balkvällen/natten var slut sov vi över på Pite Havsbad och njöt morgonen efter av en god frukost.


Yey!

:D   

Lite mobilbilder

Här är söta Sandra, men kan ni finna ett fel med bilden? Haha!Måste bara säga att jag är så stolt över Lisa, här har hon precis sprungit vårruset.
Jag och Jonny hejade glatt på henne, så otroligt duktig! Tokigt söt var hon också!


Fredag

Äntligen är det sommarlov (möjligen bara till på tisdag då vi får reda på resultatet på tentan, men ändå!)!

Morgonen invigdes med migrän och tenta, men kvällen ska nog bli mycket bättre, då det vaknas utgång.


Nä, nu måste jag fortsätta packa och dricka mitt kina-te,
Hoppas ni får en underbar fredagskväll!Blandat såhär på en torsdagmorgon
RSS 2.0